Followers

December 24, 2011

LOL!!!

Assalamualaikum...!!

OKAY IM BACKK IN BLOGGERR....LOLL!!!!

-,-"

lama dah aku tinggalkan....lantak la....aku berblog hanya untuk suka-suka...
hehehee.... : )

September 3, 2011

Kesian...!!!

Assalamualaikum....Salam 1 Malaysia.... : )

CIK BLOG : HYE AWK.... : )
AKU : HYE....YA KENAPA....??
CIK BLOG : SELAMAT KEMBALI KE BLOG AWK.....!!!!!

HAHAHAHA....
fuhhh....lama wooo...tinggal kan blog....T_T
tak terupdate.....visitor xyah cakap la kan....memang tak nak datang dah kt blog
aku ni....takde ape yang boleh dibacakan...selain entry-entry yang lame....

bukan xde mase nk update...ade...idea tu pun kekadang datang....
walaupun x smpai 1 minit....idea da lari balik ke pakwe lain....arhhhh....
itu la saat paling taik sket....hahahaha.....idea x penah stay pada yang 1....
nak kejar x dpt...

semangat nak naikkan blog ni dulu....mati kat tengah-tengah jalan....
HANGAT-HANGAT TAHI KAMBING tul.....!!!!

suda la....SELAMAT HARI RAYA....
Maaf Zahir dan Batin....chill~

August 19, 2011

Apa la Blog CrazeeMonkeyz ni...???

Assalamualaikum....Salam 1 Malaysia... : )

haaa....cepat-cepat makan....da nk imsak...( jam kat lappy aku menunjukkan pukul 5.40 )
okay da imsak....tata....hahahaha


haahaha...adeh...sakit gigi aku...okay la...asal eh tgk title entry aku kali ni....
ade kene mengena ngan blog aku...ape yang aku da buat....adesss...

haaa...mesti korang yang pernah datang blog aku....bila korang datang singgah buat kali 
ke berapa kali korang punya suka la kan.....mesti hampa sbb tgk blog aku...
kekadang je entry diupdate....mesti ckp : 

" Apa la blog budak ni...blog da lawa...tp xnk update "

xtahu la kan...korang cakap ke tak...hehehe...aku rase macam tu je la....
tapi yang aku tahu hampa atau bosan tu ade rasenye....

okay la...firstly, kalau korang suka ngan blog aku....aku ucap terima kasih la...
cewaahh...n then aku nak minta maaf kalau blog aku entry tak pernah nak update....
actually, aku ni sebenarnya terasa malas nak update....
nak update tu boleh je....nak cari bahan....tapi sebab tahap kemalasan
tu sudah menguasai....HAHAHHAA....
( padahal idea nak update x de ).....hehehehe

aku da cuba da untuk update setiap hari....tapi tak juga kesampaian....
xpe la....slow2 naik balik...sebelum ni active r skejap...
pastu hangat-hangat tahi ayam berak kapur papan itam.....

sabo je la....insyaallah...tapi x janji....aku cuba bersihakan blog yang bersarang ni.... : )

okay...dah...nk pegi mandi...jap g kul 6.30 nak kuar g kelas....T__T
nota lekat : xde pape kot....cuma sedikit pesanan jangan malas....

~crazeeMonkeyz~

August 12, 2011

Perempuan Digoda....Salah Siapa...??

Assalamualaikum...Salam 1 Malaysia.... : )

firstly, aku nak minta maaf kalau entry aku ni....terasa panas bahan uji kaji nya....
tapi aku bukan sewenang-wenangnya untuk berkata-kata tanpa
berfikir dan membuat kajian....tak ditujukan kepada semua orang...
hanya segelintir...

aku terfikir untuk menaip pasal benda ni...sebab perbualan aku ngan membe aku...biasala lumrah hidup lelaki la kan bercerita pasal perempuan...
tapi tidak la selalu....aku bukannya jenis kaki gosip...

apa yang aku ingin taip hari ni...ialah pasal insan yang bergelar Perempuan...
Perempuan sering digoda....betul tak....nak2 lagi yang kununnya bajet hot....
hahaha.....biasa la kan...yg tergoda nya mesti la kaum Adam ni....

tapi yang buat tak best nak dengar....bila perempuan digoda....
mesti lelaki dipersalahkan....kate laki ni gatal la...apa la...
padahal kalau diikutkan....kesalahan tersebut adalah sebab perempuan
sendiri....sekali lagi...tak semua perempuan la kan....

mane tak....kalau da cara pemakaian tu menjolok mata....
betul tak....terseksa iman lelaki.....haha...
then, bila laki duk usha...nk cakap lelaki ni gatal....
aku rase memang kita tak da hak nak tegur...

tapi aku rasa...kita sebagai umat islam...berhak
tegur umat islam sendiri....kalau kita tengok...
sekarang ni da berapa ramai yang terpesong
pada jalan kebenaran...sedih dan sakit hati pun ade...
bila tengok ade umat islam sendiri yang hina...

jap aku pulak yang terpesong dari tajuk....
ini la dia bila da lama tak menulis...
sebenarnya...aku da tak tahu nak taip ape...

sebab entry aku da biar dekat seminggu tanpa
diedit....teruk betul....hahahaha....

nota tampal : jagalah diri, jagalah aurat, jagalah tingkah laku...

mesti best kan korang bace.....smpai bawah je hampeh....hehehe
minx sorry...
peace~

August 2, 2011

Pokok..!!!

Assalamualaikum...Salam 1 Malaysia.... : )





Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu ke mana
Terlalu banyak alasannya
Ku terdiam

Menyusur di kaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh

Chorus
Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Ulang Chorus

Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh
Tanya sama pokok

July 29, 2011

Ramadhan Datang Lagi....!!!

Assalamualaikum...Salam 1 Malaysia.... : )
haha...da la x menaip...aku bukan seorang blogger tegar....
yang sntiasa nak update blog ni....bukan x nak update....
idea tu ade....tapi rase macam MALAS....HAHAHA

huhu...diam tak diam...bulan Ramadhan da nak datang balik....
masa pantas berlalu....chill~

Berpuasa mengajar kita erti bersabar dan tahan daripada makan dan 
minum...

Niat Puasa : 

Sahaja aku berpuasa sebulan dalam bulan ramadhan fardhu keatas ku kerana Allah Ta'ala...
atau
Sahaja aku berpuasa pada esok hari dalam bulan ramadhan fardhu keatas ku kerana Allah Ta'ala..

Selamat menunaikan Ibadah Puasa....puasa penuh ye...nanti tak boley dapat duit raya....
HAHAHHA : )

dan saat ni lah peluang kita untuk mendekatkan diri kepada Allah S.W.T.
meminta keampunan daripada nya....dan meminta maaf antara satu sama lain....
hari baik bulan baik...buat la amal kebajikan.... : )

ikhlas daripada....Muhammad Hazim.... : )

~mr.monkeyz~

Rakyat Malaysia Terbaik...!!!!

Assalamualaikum....Salam 1 Malaysia.... : )




huhuu....pertama sekali aku nak ucapkan tahniah kepada Skuad Bola Sepak Negara..
kerana beraksi dengan bagus pada malam perlawanan antara...
Skuad Harimau Malaya dan Skuad Singapura...hahaha

walaupun kita kalah....aku tetap respect Skuad negara kita....
Menang atau Kalah itu adat pertandingan....kalau semua nak menang...
sapa yang nak kalah ye dok....hahaha....

dan aku respect Rakyat Malaysia....hahahaha....memang tarbaik....
memang penuh satu stadium dengan penyokong-penyokong negara kita....
walupun jugak korang pulang dengan perasaan hampa....

dan jugak...aku cukup sakit hati dengan permainan Skuad Singapura...
yang main nak kata cara kotor pun ada jugak....perrhhh...mmg hangin...
penuh dengan lakonan....jatuh sikit bajet sakit teruk....LEMBIK...Lu tau...!!!!
huh...!!! sabo je la....

kepada Skuad Harimau Malaya.....gagal x bererti gagal selamanya....
korang da cukup terbaik dapat main sampai peringkat macam ni....
Safee Sali Legend.... : )

p/s : hahaha....best tengok first score dari malaysia....duk tengok kat kedai....
       bila gol je...da macam apa....GOL.....!!!!!!!!!!!! hahaha

~mr.Monkeyz~